2011. augusztus 17., szerda

Ebay - lutri?

Sziasztok!

Betty-nél felvetődött egy kérdés az ebay-es rendelése kapcsán, hogy mennyire biztos, hogy eredeti terméket vásárolt. Nos ebben 100 %-ig sosem lehetünk biztosak. Na de az sem garantálja senki, hogy a Douglasben eredeti Lancome van. Na jó, persze, elhisszük, mert kva drága, világít a kirakat, és szőnyeg van az üzletben. :D Jó-jó, ez kisarkított példa, de, na...de. :) Ott a kommentben én válaszoltam, hogy mi alapján vásárolok az ebay-ről. Bemásolom:

"Valószínű ebay-en is vannak hamisítványok, ezért kell óvatosnak lenni, hogy honnan vesszük a dolgainkat. A BB krémeimet én is ebay-ről rendeltem, és eredeti minden. Hosszas utánajárás után rendeltem ettől az eladótól: rubyruby76

Elolvastam pár fórumot, és egyértelműen őt ajánlották. Na meg ez a videó is közrejátszott:



Neki azért hiszek :D
Valószínű egyébként, hogy nem csak ő árul eredeti cuccokat, ezért kell megnézni az értékeléseket, mióta eladó, mennyire igényes az oldala, stb. Ez nálam mind-mind szempont a vásárlásnál. Kérdezz tőle nyugodtan, kérd meg, hogy küldjön képet arról a dologról, amit meg akarsz venni, ha nem teszi, fordulhatsz az ebay-hez is. Egyébként veszteni valód majdnem hogy nincsen, mert visszaküldheted a terméket, és köteles visszatéríteni a vételárat is az eladó, ha nem vagy elégedett a termékkel. :)"


Nos hát igen, én mindennek utánanézek, mivel nem vagyok milliomos, nem szeretem fölöslegesen költeni a pénzemet. Ez a kis időráfordítás szerintem mindenképpen megéri, mert így nem fogunk csalódni, ha megkapjuk a hőn áhított kencénket. :)
Hamisítványoknál szerintem árulkodó jel lehet, ha az eladó repertoárjában van 10-féle ipod tok, meg 1-féle bbkrém, ez azért gyanús, nem? :) Vagy ha rosszak a visszajelzési mutatói, a termék leírásánál 2 mondat van, stb... A "free shipping" szerintem nem jelent semmit, pl. most volt rubyruby-nál free shipping akció, vagy van olyan, hogy ugyan annál az eladónál ugyanaz a termék 15 dolcsi free shippinggel, vagy 11 dolcsi+4 dolcsi shipping... szóval ez ne legyen a döntés tárgya szerintem... Ja és persze BB krémet azért inkább Koreából vegyünk, ne Hong Kongból. Azért a jobb, becsületesebb eladók nagyobb energiákat fektetnek a termékek eladásába kezdve a vásárlóval való kommunikációtól a termék adatlapjáig. Egy szó mint száz, nézzünk utána, merjünk kérdezni, és ne vásároljunk hirtelen felindulásból! :)

Ebay-es tapasztalatok? :)

16 megjegyzés:

  1. Douglas: erről csak annyit, hogy olvastam egy bloggerinánál, hogy egyik barátnője ott dolgozott, és ott az volt a bevett szokás, hogy ha látták, hogy a vevő nem jól öltözött, de mégis vásárol, akkor ő ugyan eredeti parfümöt szagol, hiszen a teszterek azok, de nem a polcról veszik le azt amit majd kapni fog, hanem kihozzák vmi raktárból,na és akkor itt a kanyar: a kedves vevőről miután kiszurták, hogy nem valószínű, hogy észreveszi, kicserélik a parfümöt, olyan hamisított változatot kap, amilyent bármelyik piacon, utcasarkon vehetsz.
    Na, ez egy jó hosszú mondat lett, de lényeg ami lényeg ez van, mindenhol nyitott szemmel kell járni:D
    Üdv! :)

    VálaszTörlés
  2. nemár! te jó ég! ilyenek vannak??? :S

    VálaszTörlés
  3. Úristen :O Azért ez iszonyú nagy pofátlanság a részükről :O Miért baj az, ha nem jól öltözött valaki??? Akkor már ugyanazért a pénzért nem kapja ugyanazt??? Hát ez undorító!

    VálaszTörlés
  4. Imádom az Ebayt! Persze nem kis utánajárás kell, ha vásárolsz, meg némi tapasztalat, de nagyon szeretem. :-)

    A story meg nagyon durva...

    VálaszTörlés
  5. Én őszintén megmondom, hogy nem nagyon látom a különbséget egy esetleges magyar forgalmazó illetve egy jó ebay eladó közt. Valszeg ugyanazzal (vagy hasonló) a gyárral vagy nagykereskedővel vannak kapcsolatban. Szerintem.
    Nekem eddig csak jó tapasztalatom van az ebay-el, kivéve egy China Glaze körömlakk, de az is főleg azért, mert az izlandi vulkánhelyet bekavart a dolgokba és kb ezer évig tartott a szállítás.

    VálaszTörlés
  6. Én most rendeltem bb krémet e-bayről, de még nem érkezett meg, remélem nem csalódok :)
    Egyébként nálam az is szempont, hogy hányan vették meg az adott terméket(szerencsére sok terméknél látható), mert 400 vásárló közül már csak akad néhány, aki kiszúrja a hamisítványt.
    Nekem is volt olyan, hogyrendeltem egy karórát, ami nem érkezett meg (azóta sem), és amikor szóltam az eladónak, készségesen visszautalta a pénzt. De persze én csak onnan veszek, ahol paypallel lehet fizetni.

    VálaszTörlés
  7. Uh de durva, ha ezt tényleg megcsinálják egy Douglesben.:O Te jó ég.
    Én soha életemben nem rendeltem még ilyen portálokról és egyelőre nem is szándékozom, nem bízom bennünk. Meg igazából szeretem előtte megtapogatni és látni közelebbről a termékeket.:)
    (Andi)

    VálaszTörlés
  8. Jó kis poszt lett ez, nagyon hasznos. :)
    Ez a Dougles meg valami hihetetlen.. :S

    Eddigi tapasztalataim szerint (ami vagy 100 termék :D) szívesen ajánlanám bárkinek az ebayt. (L) Persze körül kell nézni rendesen és nem bedőlni jól hangzó mondatoknak... Egyszer rendeltem egy iigen olcsó Mac ecset szettet. Tudtam, hogy kamu lesz, mert olyan áron nem lehet megkapni a szettet, de gondoltam teszek egy próbát. A csomag megjött és az ecsetek pazarak voltak és még most is azok, imádom őket!
    Na persze krémekkel nem szórakoznék így... :)

    VálaszTörlés
  9. Douglas: Kíváncsi lennék az eredeti forrásra, nem tudnád esetleg belinkelni? Csodálkozom, hogy itt senki se kérdőjelezte meg a sztorit, azért szerintem több mint gyanús:)

    VálaszTörlés
  10. sunnysideup: én is kiváncsi lennék rá!

    VálaszTörlés
  11. En is szkeptikus voltam anni az Ebay-jel kapcsolatban,aztan aprosagokon (fulbevalok) elkezdtem tesztelni,es nagyon bevalt.Innen rendeltem pl a 88as palettaimat,az eredeti ar toredekeert,vagy pl pirositot,korrektort.Irtam is roluk mult heten,arakkal - nagyon szeretem oket,nem csalodtam bennuk.:)

    VálaszTörlés
  12. A Douglas-sztori tényleg érdekes. Nem tudom, máshol hogy van, de Békéscsabán a termékeket mindenki a polcról veszi le...

    VálaszTörlés
  13. Monnyuk én már láttam és hallottam a saját érzékszerveimmel olyant hogy felajánlotta az eladó, hogy hoz egy "újat" a raktárból...

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Nagyon tetszik a blogod, gratulálok hozzá.
    Én most akarok BB krémet rendelni az e-Bay-ről.
    Több eladónál összehasonlítottam az árakat és az értékeléseket.
    Akit Te ajánlasz nagyon jó árai vannak, de az elmúlt egy hónapban 18 negatív értékelést kapott.
    Neked nem volt vele problémád?
    Érdemes megkockáztatni a rendelést?
    Köszi.

    VálaszTörlés
  15. Szia!

    Köszönöm szépen! *.*
    Nekem nem volt vele semmi bajom. Kb 8 nap alatt meg is jött a krém, szépen becsomagolva. Rendesen meg is lepődtem... :) Szerintem nyugodt szívvel rendelhetsz tőle! :)

    VálaszTörlés
  16. szia,
    már több éve vásárolok ebay-ről, persze azért túlzásba nem viszem, de mivel amerikában a MAC harmadennyibe kerül... lényeg, mindig nézem az eladó statisztikáját és a kb. 44 alkalomból ha egy csomagom nem érkezett meg. Hong-Kongból vettem még anno 12 dollárért egy 6 darabos lustreglass szájfényszettet és őszintén szólva nem látszik made in china-nak és imádom és használom és óccccsó volt. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...