2011. április 4., hétfő

NOTD

Sziasztok!

Sajnos a hétvégén a kezemben kidurrant egy pillanatragasztó, úgyhogy újra kellett lakkoznom a körmeimet... :S (Kész kínszenvedés volt leszedni! :S) És ha már leszedtem, akkor nem ugyanazt a színt kentem fel, hanem az egyik új essence colour&go lakkot tettem fel, a 22-es, What do you think? -et.
Valamint ez volt az első próbálkozásom a "sticky sandwich" néven elhíresült technikával, kíváncsi leszek az eredményre... :) Ennek a technikának a lényege, hogy elvileg megnöveli a lakk "élethosszát", és nem engedi lepattogni a körömlakkot.
A folyamata a következő:
1. lépés: köröm formázása, tisztítása körömlakklemosóval, bufferrelés, stb. a lényeg hogy minden tiszta és szép legyen, és "ne legyen útban" a körömágyad sem.
2. lépés: valamilyen "pre-base" használata, tehát ami zsírtalanítja a körmöt, ez a lépés szerintem elhanyagolható, de én a teljesség kedvéért használtam ilyet, a Color Club Chip Free termékét (Perfect Nailsnél megvásárolható)
3. lépés: valamilyen "sticky" alaplakk használata, én az Orly Bondert használtam, de jó a CND Stickey is.
4. lépés: körömlakk
5. lépés: alaplakk
6. lépés: körömlakk
7.lépés: alaplakk
8. lépés: gyorsszárító fedőlakk. A profik azt mondják, hogy itt jön a technika lényege, ugye eddig mindig volt hagyva száradási idő, de itt az alaplakk felkenése után egyből fel kell kenni a fedőlakkot, hogy úgymond "egyberántsa" az egészet. A legjobb erre az Orly Sec'n'Dry vagy a nálunk elérhetetlen és drága Seche Vite.
Mindkettő mélyszárító, így lehet valami ebben az "összerántásban". :)
Direkt erre a colour&go típusra  esett a választásom, mert nekem ez a fajta pattogzik le a leghamarabb, 4-5 nap után csak Bonderrel és fedőlakkal.
Majd írok róla, hogy meddig bírta. :)






A körömlakk színe egyébként nagyon szép, van benne egy kis aranyos csillogás. Szerintem tökéletes lesz a nyárra, lebarnult bőrön jobban mutat majd. :)

Puszi nektek! :*

5 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy tartós lesz, de én megőrülnék, ha 5x kellene lelakkoznom a körmöm. :)

    VálaszTörlés
  2. hát türelem kell hozzá azért... :) lakkozás közben általában youtube-on nézek videókat, így kb le is mérem a száradási időt, meg nem is "őrülök" meg, hogy 1 órát szenvedek a körmömmel. :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem van ilyen lakkom! :P
    Tetszik a színe és elég tartós is. Meg olyan rikító színe van, szuper.
    Szoktam a körmös képeiden látni mindig a körmeid körül egy csillogó részt... az micsoda? Körömlakklemosó?

    VálaszTörlés
  4. szerintem a körömolajra gondolsz :) mindig bekenem, mert könnyen kireped a körömágyam :(

    VálaszTörlés
  5. Jaah. Így már értem :) Köszi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...